Neervallende oogschaduw voorkomen (UPDATE Jan. 2017)

Niets zo vervelend als een mooie feest make-up ontsiert door vlekken of veegjes door neervallende oogschaduw. Vooral als je gebruik maakt van glanzende of donkere kleuren kan dit het geval zijn. Gelukkig zijn er enkele tips om dit te voorkomen.

Eerst en vooral voorkomen is beter dan genezen!

1. Een laagje poeder onder je ogen.

Breng voor je met de oogschaduw begint een laagje losse, transparante poeder aan onder je ogen. Dit zorgt ervoor dat de oogschaduw die naar beneden valt zich niet kan hechten op je fond de teint en concealer. Ben je klaar met het aanbrengen van je oogschaduw, veeg de poeder dan gewoon weg met een dun poederpenseel.

2. Gebruik een tissue.

Geen poeder bij de hand of geen zin in teveel poeder onder de ogen? Vouw een tissue in twee en hou het onder je oog terwijl je de oogschaduw aanbrengt. De oogschaduw valt dan op je tissue en niet op je fond de teint of concealer. Klaar? Neem de tissue dan gewoon weg.

3. Eerst je ogen dan de rest.

Ga je voor  glanzende, smokey eyes? Begin dan gewoon met het opmaken van je ogen, mors zoveel je wil! Neem alle neergevallen oogschaduw nadien weg met oogmake-up remover of wat reinigingsmelk. Breng daarna je fond de teint, concealer, blush en lippenstift aan.

 

Ben je bovenstaande tips vergeten toe te passen en is je oogschaduw naar beneden gevallen? Geen nood!

1. Nooit zomaar vegen! zo wordt het alleen maar erger.

2. Transparante poeder.

Neem wat transparante poeder op een dun poederpenseel of een “smudge” penseel met losse haren. Veeg daarna zonder op je penseel te duwen de neergevallen oogschaduw weg. Je hebt iets minder slaagkans dan met de eerste 3 tips maar wie niet waagt niet wint ;-)


30 Reacties

 1. zei katinka

  Ik ben zeker wat met tip 2. Vind ik een goed idee. Want vegen … ja, dat weet ik uit ervaring dat dat alleen maar lelijker wordt. Dankjewel voor dit leuke artikel.

 2. zei Paulien

  Ha Liza,

  Dankjewel voor je tips. Ik gebruik niet dagelijks veel make-up, maar leuk om te lezen dat je er op deze manier mee om kunt gaan!

  Groetjes,
  Paulien

 3. zei Elke

  Dankjewel voor tip nummer 3. Ik doe het namelijk steeds omgekeerd, mijn ogen als allerlaatste :-)

 4. zei Cindy

  Ik gebruik nooit make up maar het lijken me wel interessante tips voor wie dit wel doet!

 5. zei Roos

  Ahh goede tips, dank je! Altijd handig!

 6. zei Ellen

  Ik gebruik ook nooit make-up, maar soms zou het wel handig zijn (bij filmopnames b.v. en als leek kan ik zeker wel goede tips gebruiken!

  • zei Liza's Wereld

   Hey Ellen, ik kan je eventueel wel verder helpen hoor, ik geef ook workshops. Maar wat vooral belangrijk is ( ook bij filmopnames ) is om niet te overdrijven met je make-up. Kies daarbij vooral de juiste kleur fond de teint en breng licht en schaduw aan zodat je gezicht niet “plat” lijkt op beeld. En afpoederen zodat je niet staat te glimmen.

 7. zei Chanta;

  Slim om ook een tip te geven wanneer de bovenste tip niet zijn toegepast, want die laatste zou ik nodig hebben… Ik ga altijd meteen aan de slag en dan zie ik wel.. haha

 8. zei Marieke

  Oh ik gebruik altijd eerst foundation en concealer… nooit aan gedacht om het andersom te doen! Doe mijn ogen altijd als laatst :-)

 9. zei Tanja

  oh, wat een nuttige tips. had er nooit aan gedacht om eerste je oogschaduw te doen en dan pas je concealer etc. maar inderdaad waarom niet. super, bedankt.

 10. zei Isabel Rodriguez

  Ik gebruik alleen mascara want…..met oogschaduw heb ik altijd ruzie.Leuke tips!

  • zei Liza's Wereld

   Je bent zeker niet de enige die ruzie krijgt met oogschaduw, dat hoor ik wel vaker :-)

 11. zei Lillian Nelissen

  Leuk om te lezen. Ik doe altijd tip 2 :)

 12. zei Liliane

  Hey Liza, kende deze tips al( we zijn collega’s) maar leuk dat je ze gebruikt op je sociale media want het zijn de praktische tips (geheimen van de stiel) die de klanten juist zo leuk vinden.En het zet je expertise in de kijker! Goed gedaan!
  En wat de digitale tools betreft die krijg je zeker onder de knie. Ik zwoeg daar nu ook met momenten op, maar het is leuk en we zetten door. Je bent trouwens al een stuk verder dan ik want mijn website is nog in opbouw en ik werk ook nog in mijn instituut.
  Ik wens je in ieder geval nog veel succes, go for it girl!! :-)

  • zei Liza's Wereld

   Bedankt voor je fijne reactie, ik ben in ieder geval handiger met make-up dan met de pc :-)
   Ik heb jou post met mijn leerlingen gedeeld, ik vond het zeer interessant.
   Ik wens jou ook veel succes.

 13. zei Marielle

  Super tips Liza, want het gaat nog wel eens mis bij veel vrouwen. En da’s toch zonde van al het werk hè?

 14. zei Miranda

  Goede tips! Ik gebruik niet vaak make up, maar juist dan gaat het wel eens mis. Volgende keer dus voorbereid aan de slag!

 15. zei Yvonne

  Tip 3 is een goede, ik doe het altijd andersom. Ik ga het eens proberen!

 16. zei Sara

  Zou tip 3 echt werken? Zonder dat ik smos en m’n smokey eyes verdoe…, ik probeer het echt eens!

  • zei Liza's Wereld

   Nr.3 is speciaal voor smokey eyes. je mag smossen zoveel je wil! veeg nadat je ogen klaar zijn alles wat naar beneden is gekomen gewoon weg met wat oogmake-up remover en breng vervolgens de rest van je make-up aan. wel even het ” vettig ” laagje van de oogmake-up remover wegnemen.

 17. zei Imel

  Hoi,
  Ik doe altijd eerst mijn ogen, dat helpt inderdaad ;)

 18. zei Bernard

  Mooi artikel, zal het doorgeven.

  Groetjes,

  Bernard

 19. zei Pamela

  goede tips. Ik ga de poeder onder de ogen proberen!!

 20. zei Nici

  Dank voor de goede tip. Kort en bondig :)

 21. zei Monique

  haha ik doe punt 3 ook altijd andersom. Gelukkig ben ik kennelijk niet de enige! Dank voor de tips

 22. zei Lisa

  Handige tips, idd nr.3. Mooi website ook, kleuren en header met de foto’s.

 23. zei monica

  Wat een handige tip! & een vrolijke website! Dank je wel voor het delen!

 24. zei Syl

  Nuttig! Dank!

 25. zei lily

  Leuk om iemand met verstand van opmaken in het netwerk te hebben. Ga je een keertje een itempje maken voor “ons” met tips voor als we voor de camera willen gaan staan voor filmpjes? Ik heb geen idee. Alhoewel katinka wel in de “digitale product” er aandacht aan besteedt, maar zou het echt leuk vinden om het ook in beeld te zien. Ben zelf van de mascara (die ook altijd uitloopt. Tips?) en af en toe een beetje poeder. Concealer ken ik eigenlijk niet.

  • zei Liza's Wereld

   Hey Lily, dat is idd een goed idee, alleen ben ik nog helemaal niet in de fase van filmpjes maken ( ik zou niet weten hoe eraan te beginnen ). Anders zou ik het direct voor jullie doen!!!

Reageer